Veel gestelde vragen

Alle antwoorden op een rij

Veel gestelde vragen

Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest voorkomende vragen.

Of je nu op zoek bent naar informatie over de verschillende fotoshoot pakketten, het boekingsproces, workshops of specifieke details over de fotosessies; ik streef ernaar om jouw vragen uitgebreid en duidelijk te beantwoorden. 

Aarzel niet om contact met me op te nemen als jouw vraag hier nog niet bij staat. Ik geef graag op al je vragen. 

Paardenfotograaf Femke Puijman - Hypo Focus Paardenfotografie - Paarden fotoshoots - Workshops - Art

Algemene vragen

Ja. Ik ben al ruim 20 jaar fulltime, professioneel dierenfotograaf. Als specialist in dierenfotografie ben ik een expert binnen mijn vakgebied.

Absoluut! Fotografie is mijn grote passie en ik deel mijn enthousiasme graag met mijn klanten.

Ik ben erg geduldig tijdens de fotoshoot. Zelfs als jij of je hond wat gespannen zijn, doe ik er alles aan om ervoor te zorgen dat jullie je op je gemak voelen.

Een fotoshoot is een geweldige ervaring! Het brengt niet alleen prachtige beelden, maar ook veel fijne herinneringen.

Mijn klanten zijn mensen die bewust kiezen voor topkwaliteit en hoogwaardige fotoproducten.

Terwijl andere fotografen je na de shoot simpelweg wat digitale foto’s sturen, gaat Kyno Focus veel verder op het gebied van service en kwaliteit.

Ik neem de zorgen en stress weg van het uitzoeken van de foto’s en het zoeken naar een fotoleverancier. Bovendien heb ik, als professioneel fotograaf, toegang tot exclusieve fotoproducten van museumkwaliteit, die normaal gesproken niet beschikbaar zijn voor consumenten.

Bij Kyno Focus draait het allemaal om tastbare herinneringen die je een leven lang kunt koesteren.

Welk seizoen ideaal is voor jouw reportage is vooral afhankelijk van je eigen wensen.

Ik werk het hele jaar door; want ieder seizoen heeft wel iets speciaals.

Wil je een fotoshoot op het strand? Dan adviseer ik om de reportage in de lente, herfst of winter te doen. Omdat het in de zomer vaak te druk is. Veiligheid is natuurlijk ook erg belangrijk.

Kies je voor een specifieke plantensoort (zoals kersenbloesem) in de achtergrond? Dan moeten we in de gaten houden wanneer die plant precies bloeit. 

Er is geen wachtlijst.
Maar let op: de dagen in het weekend zijn populair en zijn daardoor wat sneller volgeboekt dan doordeweekse dagen.

Voor spoed opdrachten met ernstig zieke of oude dieren, maak ik de agenda speciaal vrij. Je kunt dan vrijwel altijd op zeer korte termijn terecht.

Fotoreportages en workshops kun je vooraf per bank overschrijving voldoen via een betaal link (iDeal). Of op de dag zelf contant (gepast).

Het is ook mogelijk om een Kyno Focus Cadeaubon te gebruiken.

Bij je foto bestelling ontvang je een factuur, die je per bank overschrijving (met iDeal) kunt voldoen. Het verwerken van je bestelling start na ontvangst van betaling.

Tijdens de fotoshoot

Ja, zeker! Een extra paar handen om te helpen is altijd praktisch.

Maar maak het niet te druk. 

Zorg dat je zelf 100% aandacht voor je hond en de fotoshoot kunt hebben. Wil je bijvoorbeeld je kinderen meenemen? Neem dan ook iemand mee die tijdens de reportage op de kinderen kan letten.

Dat is sterk afhankelijk van je wensen en hoe gemakkelijk je paard zich laat fotograferen.

Reken (gemiddeld) op 30 minuten tot 1 uur per onderdeel (bijvoorbeeld: portretten, actiefoto’s, etc).

Natuurlijk neem ik rustig de tijd om het beste uit de hond te halen. Tijdsdruk levert namelijk alleen maar stress op. Daarom is het ook belangrijk om geen andere afspraken in te plannen direct na de reportage. Het kan soms wat uitlopen!

Ja natuurlijk!
De band tussen jouw en je hond is prachtig om te fotograferen. Tijdens de reportage geef ik je tips over hoe je het beste kunt poseren.

Ja, je kunt een reportage kiezen voor 1 of meer honden. Je kunt de paarden individueel maar ook tegelijk laten fotograferen.

Wil je ze samen op de foto? Oefen dan van te voren alvast, zodat ze snappen wat je van ze verwacht. Op de tarieven pagina kun je informatie vinden over de kosten van een extra paard tijdens je fotoshoot.

Dat is geen enkel probleem! Ik werk regelmatig met honden die niet los kunnen. Portretfoto’s kunnen we gewoon aan de riem maken en je kunt vrij dicht bij de hond blijven staan zonder dat je zelf in beeld bent.

Gebruik bij voorkeur een smalle halsband. Dit is het minst opvallend op de foto. Let op; een tuigje is meestal niet goed weg te werken.

Ik heb zelf eventueel ook een dunne showlijn beschikbaar, die we tijdens de reportage kunnen gebruiken.

Verwacht niet meer van de hond dan hij kan.
Bij een portretfoto kunnen we de halsband en lijn zo ideaal mogelijk neerleggen, zodat het vrijwel niet in beeld loopt. Daardoor is een lijn relatief gemakkelijk weg te werken.
Maar bij actiefoto’s zwiept de lijn alle kanten op door de beweging (soms ook voor het gezicht en het lijf van de hond) en de begeleider loopt meestal direct bij de hond in beeld. 
Natuurlijk maak ik graag alsnog actiefoto’s van de aangelijnde hond, maar stel uw verwachtingen bij aan de mogelijkheden van uw hond. Een fotograaf kan alleen vastleggen wat de hond ook daadwerkelijk kan laten zien.

De locatie mag je zelf kiezen.
Ik reis door heel Nederland.

Natuurlijk kom ik graag naar jou toe. Of een andere door jou gekozen locatie.

Maar het is ook mogelijk om naar Hoofddorp (mijn regio) te komen, om daar je fotoshoot te doen.

Let op: er zijn steeds meer plekken in Nederland waar je toestemming moet hebben voor fotoreportages in de natuur. Regel de toestemming (en eventuele betaling) op tijd bij de beheerder van he gebied (zoals natuurmonumenten en staatsbosbeheer).

Na de fotoshoot

Na de reportage ga ik aan de slag met het verwerken van de foto’s.

Ongeveer een week later, zijn de foto’s klaar om te bezichtigen. Je bent hiervoor van harte welkom in mijn studio in Hoofddorp, waar je de foto’s op een groot scherm kunt bekijken tijdens je bestel-afspraak.

Je kunt alle luxe fotoproducten hier ook in het echt zien en aanraken. Ik ben er om jou te adviseren en te helpen.

Lukt het echt niet om naar de studio te komen? Dan is het ook mogelijk om de foto’s online te bekijken en binnen 14 dagen te bestellen.

Ja, dat is mogelijk. Laat me weten wat je wensen zijn, dan houd ik daar rekening mee tijdens de fotobewerking.

Dat hangt af van het gekozen fotoshoot pakket
In het meest uitgebreide pakket zijn de digitale foto’s op hoge resolutie inbegrepen. Bij de andere pakketten zijn digitale foto’s na de fotoshoot te bestellen.

Bij iedere bestelde foto (bijv. wall-art, folio boxen, albums, etc.) ontvang je bovendien kosteloos een digitale versie op webformaat (1200×800 pixels).

Zeker weten! Het verschil is aanzienlijk. Daarom wil ik mijn klanten graag voorzien van unieke producten van de allerbeste kwaliteit.

Je hebt als consument alleen toegang tot afdrukservices die op grote schaal machinaal produceren. 

Als professional heb ik veel tijd geïnvesteerd om de beste leveranciers te vinden. Ik heb een netwerk opgebouwd met specialisten, zowel binnen als buiten Nederland. Zij leveren hun, met de hand vervaardigde topkwaliteit producten, uitsluitend direct aan professionele fotografen en musea.

In mijn studio kun je deze fotoproducten niet alleen bekijken, maar uiteraard ook aanraken, voelen en ervaren.

De levertijd wisselt per product. Veel fotoproducten worden door specialisten met de hand gemaakt. En dat kost tijd.

De meeste producten kunnen binnen 3 a 4 weken geleverd worden.

Overige vragen

Digitale foto’s die bij je fotoshoot pakket geleverd zijn, mag je plaatsen op je persoonlijke social media profielen.

Gebruik altijd een naamsvermelding naar Kyno Focus (voorbeeld: Foto: Kyno Focus / www.kynofocus.nl en/of tag Kyno Focus in de foto).

Wil je de foto ergens anders voor gebruiken (een website, inzenden voor een fotowedstrijd, naschilderen, bewerkingen, etc.)? Neem dan eerst contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Op iedere foto rust het auteursrecht van de fotograaf.
Voor publicatie is altijd voorafgaande toestemming direct van de fotograaf nodig en in bepaalde gevallen ook een (betaalde) licentie.

Voorbeeldfoto’s van de bestelpagina, mogen in geen enkel geval gebruikt worden. Dit zijn onbewerkte voorbeelden, die uitsluitend dienen om een keuze te maken.

Schilder je zelf graag of is het je hobby om foto’s te bewerken? Dan kun je de foto’s van Kyno Focus altijd gratis voor eigen oefening gebruiken.

Maar let op: Het is niet toegestaan om het resultaat openbaar te maken of te publiceren zonder toestemming. Neem contact op en overleg altijd even.

Wil je het resultaat gebruiken voor je portfolio of verkopen? Ook dan heb je hiervoor eerst toestemming nodig en (meestal een betaalde) licentie.

Heb je een fotoshoot laten maken en wil je de foto’s laten naschilderen/bewerken door een kunstenaar of heeft een kunstenaar je om de foto’s gevraagd? Dan is ook hiervoor altijd eerst toestemming (en soms een betaling) nodig. Neem vooraf contact op om de mogelijkheden te bespreken.

De foto’s van de reportage blijven in het archief bewaard.

Het is dus mogelijk om zelfs jaren later de reportage opnieuw op te vragen. Je kunt hiervoor een bestel afspraak maken in de studio in Hoofddorp.

Ja zeker! Je bent vrij om de foto’s te gebruiken voor je portfolio.
Staat er ook een persoon op de foto afgebeeld? Vraag dan het model voor de zekerheid ook nog even om toestemming.

Adobe geeft je de mogelijkheid om Photoshop & Lightroom eerst vrijblijvend (gratis) te proberen. Kijk op de website van Adobe wat de actuele mogelijkheden zijn.

Voor de workshop heb je dus nog geen betaald abonnement nodig. Tenzij je al eerder een proefabonnement hebt gehad, wat inmiddels verlopen is.

Neem contact op

Boek nu jouw fotoshoot

Divider

Reserveer vandaag nog een datum voor jouw unieke fotoshoot.

Heb je vragen of wil je jouw ideeën bespreken? Laat het me weten, ik help graag.
Samen creëren jouw onvergetelijke momenten!