Dance among the stars

Fotoshoot "Dance among the stars" met Olive

Tijd voor een speciaal project! Eerder dit jaar had ik al een mini fotoshoot gedaan met Olive in Amsterdam, deze keer had ik Steffanie met Olive uitgenodigd om iets heel anders te proberen.
Steffanie had zelf namelijk een mooie locatie gevonden en het leek ons allebei heel erg gaaf om daar een bijzondere fotoreportage te maken.

Olive en de tempel

We kozen een mooie, zonnige zomeravond en ik heb Steffanie samen met haar vriend en Olive opgehaald op het station van Hoofddorp, zodat we samen met de auto naar het Tempelpark in Driebergen-Rijsenburg konden rijden. Ook mijn moeder ging mee, die toevallig een paar dagen bij me logeerde. Een extra paar handen is altijd praktisch!

Natuurlijk begonnen we met een mooie serie van Olive. Op, bij, naast en rondom het tempeltje.

Dance among the stars – achter de schermen

Daarna hebben we de voorbereidingen getroffen voor het technische gedeelte van deze sprookjes fotoshoot.

Stap 1: Wachten tot het donker wordt….
Het zonnetje was inmiddels achter de horizon verdwenen en het werd langzaam donker.
Alleen in de achtergrond was er hier en daar nog een beetje licht door de bomen te zien.
Tijd voor de eerste foto (zonder flitser) om te kijken of het al donker genoeg was….


Stap 2: De flitser verstoppen

Daarna hebben we mijn moeder met de flitser in haar handen verstopt achter één van de zuilen, zodat ik kon kijken wat het effect van de flitser in de tempel was. Het blauwe plafond met gouden sterretjes reageerde heel goed op het flitslicht. Maar deze felle, harde belichting heeft natuurlijk nog geen enkele sfeer.

Stap 3: Op zoek naar het juiste licht
Om de juiste sfeer in de foto te krijgen, was het belangrijk dat niet alleen het licht, maar ook de schaduw op de juiste plek zou vallen.
Ik wilde ervoor zorgen dat er net genoeg flitslicht was, dat de sterren op het plafond zouden reflecteren en Steffanie & Olive goed zichbaar zouden zijn.
Maar tegelijkertijd mocht het licht in de tempel niet de overhand krijgen of te vlak worden. Daarom koos ik ervoor om de flitser schuin aan de voorkant te plaatsen. We konden de flitser zo goed verstoppen achter één van de zuilen.

Stap 4: Het resultaat 
Lights, camera, action!
Steffanie en Olive lieten zich van hun beste kant zien en poseerden met prachtige, sierlijke sprongen.


Wil jij ook een unieke fotoreportage samen met jouw hond?
Hier vind je alle informatie over fotoreportages. >>

Picture of Femke
Femke
Femke Puijman (1983) is sinds 2004 professioneel fotograaf. Haar werk werd meerdere keren bekroond met internationale awards. Naast haar werkzaamheden als fotograaf, geeft ze ook workshops en heeft ze 2 best-selling fotografie boeken geschreven. In 2018 werd Femke uitgeroepen tot "Freelancer of the Year" (publieksprijs) tijdens de FOTY Awards op de dag van de ZZP'er.
Deel dit artikel

Geef een reactie