Blog

Flitsende Dalmatiërs bij zonsondergang

Als fotograaf blijf ik continu nieuwe dingen leren en speciale technieken ontdekken. Om die ideeën verder uit te werken, nodig ik af en toe een model uit om zelf op te kunnen oefenen, zodat ik de techniek goed beheers bij de volgende opdracht. Voor deze testshoot had ik deze twee prachtige Dalmatiërs uitgenodigd om te komen poseren in het Tempelpark in Driebergen-Rijsenburg (Utrecht) rond zonsondergang.

Werken met een flitser

Sinds ik mijn fotostudio in 2015 verruild heb voor outdoor fotoreportages met natuurlijk licht, heb ik eigenlijk niet meer met flitsers gewerkt. Toch blijft deze techniek interessant, omdat je echt totaal andere beelden kunt maken met behulp van de flitser dan wanneer je alleen natuurlijk licht ter beschikking hebt.

Ik ben van start gegaan met de ondergaande zon op de achtergrond en heb de flitser daarbij schuin voor de hond gericht om de hond aan de voorkant ook te belichten.

 

Maar je kunt ook iets heel anders doen; hier heb ik de flitser op vol vermogen gebruikt, waardoor het omgevingslicht totaal weg viel en alleen de hond en de binnenzijde van het tempeltje verlicht werden. Met daarbij de flitser zelf nog vol in beeld voor een extra dramatisch effect (hier is dus verder eigenlijk geen fotobewerking aan te pas gekomen).

 

Na verschillende testfoto’s, vond ik het toch ook erg mooi om de schemering vast te leggen in de foto.
Daarom heb ik hier het vermogen van de flitser weer iets lager gezet, waardoor de prachtige kleuren in de lucht ook nog zichtbaar zijn op de foto.

 

De komende tijd ga ik wat vaker werken met de flitser!
Naast het werken met natuurlijk licht, biedt het verschillende mogelijkheden om eens echt totaal wat anders te doen.

 


Wil jij ook zo’n mooie fotoshoot van jouw hond?
Bekijk hier alle informatie over fotoreportages. >>

Femke
Femke
Femke Puijman (1983) is sinds 2004 professioneel fotograaf. Haar werk werd meerdere keren bekroond met internationale awards. Naast haar werkzaamheden als fotograaf, geeft ze ook workshops en heeft ze 2 best-selling fotografie boeken geschreven. In 2018 werd Femke uitgeroepen tot "Freelancer of the Year" (publieksprijs) tijdens de FOTY Awards op de dag van de ZZP'er.
Deel dit artikel

Geef een reactie

<< TERUG NAAR HET BLOG OVERZICHT