Engelse Stafford Xena

Fotoshoot van Engelse Stafford Xena in Hoofddorp

Xena is echt een enorme knuffelkont. Wat een geweldig dier om mee te werken!

Vooroordelen?

Eigenaresse Charanna was blij dat ik haar samen met Xena had uitgekozen voor deze reportage. Ik wilde graag nog een paar extra uurtjes oefenen met de nieuwe flits techniek en zocht daarom een leuk model. Maar Charanna vertelde dat ze hiervoor door andere fotografen eigenlijk nooit werd uitgekozen omdat Xena een Staffordshire Bull Terrier is en daardoor nogal eens te maken krijgt met vooroordelen.

Op de dag van de fotoshoot trof ik een enorm aanhankelijke knuffelkont aan. Xena kwam gelijk naast me staan…. Of ik ook nog even haar billen wilde aaien, want dat vond ze fijn. Hahaha.
Ook tijdens de reportage in het Haarlemmermeerse bos, hebben we de hele shoot zonder riem of lijn kunnen doen. Een zeer goed gemanierde hond waar veel andere loslopende honden in het bos echt nog wat van hadden kunnen leren.
Dus mijn complimenten aan Charanna.

Toch heel erg jammer dat ze zelf alsnog vaak te maken krijgt met mensen die met een grote boog om haar heen lopen als ze met Xena aan het wandelen is. Of zelfs hun hond oppakken en dragen terwijl ze voorbij lopen. Het lijkt me niet makkelijk om iedere dag zo (onterecht) geconfronteerd te worden met het type hond dat je hebt.

Ik heb in ieder geval een geweldige shoot kunnen doen met Xena! En op het einde nog even heerlijk kunnen knuffelen met Xena op schoot!

 


Wil jij jouw hond ook laten fotograferen?
Bekijk hier alle informatie over fotoreportages. >>

Picture of Femke
Femke
Femke Puijman (1983) is sinds 2004 professioneel fotograaf. Haar werk werd meerdere keren bekroond met internationale awards. Naast haar werkzaamheden als fotograaf, geeft ze ook workshops en heeft ze 2 best-selling fotografie boeken geschreven. In 2018 werd Femke uitgeroepen tot "Freelancer of the Year" (publieksprijs) tijdens de FOTY Awards op de dag van de ZZP'er.
Deel dit artikel

Geef een reactie